ដើម្បីសម្អាតជាតិពុលនៅក្នុងថ្លើម អ្នកត្រូវតែបរិភោគអាហារដែលជួយបង្កើនអង់ស៊ីមសម្រាប់បន្សាបជាតិពុល និងបណ្តេញសារធាតុដែលមានគ្រោះថ្នាក់ចេញពីថ្លើម។ ការទទួលទានអាហារដែលមានផ្ទុកសារធាតុចិញ្ចឹមដល់ថ្លើម គឺជាវិធីសាស្ត្រដ៏ល្អបំផុតក្នុងការលើកកម្ពស់ និងបន្សាបជាតិពុលចេញពីថ្លើមយ៉ាងរហ័ស។

ខាងក្រោមនេះគឺជាវិធីធម្មជាតិមួយចំនួនសម្រាប់បន្សាបជាតិពុលពីថ្លើម៖
ទឹកមើមស្ពៃក្រហម និងការ៉ុត
មើលស្ពៃក្រហម និងការ៉ុតជាប្រភពសម្បូរបែបនៃសារធាតុ glutathione, អាស៊ីតអាមីណូ ដែលជួយក្នុងការបន្សាបជាតិពុលនៅក្នុងថ្លើម។ ក្រៅពីលើកកម្ពស់ក្នុងកាបន្សាបជាតិពុលចេញពីរាងាកាយ រុក្ខជាតិទាំងពីមុខនេះអាចជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មកោសិកាថ្លើមថែមទៀត។
មើលស្ពៃក្រហម និងការ៉ុតជាប្រភពសម្បូរបែបនៃសារធាតុ glutathione, អាស៊ីតអាមីណូ ដែលជួយក្នុងការបន្សាបជាតិពុលនៅក្នុងថ្លើម។ ក្រៅពីលើកកម្ពស់ក្នុងកាបន្សាបជាតិពុលចេញពីរាងាកាយ រុក្ខជាតិទាំងពីមុខនេះអាចជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មកោសិកាថ្លើមថែមទៀត។
ទឹកក្រូច
ផ្លែក្រូចមានផ្ទុកវីតាមីន C និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មផ្សេងៗទៀត ដែលអាចជួយលើកម្ពស់អង់ស៊ីមបន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយ និងថ្លើម។ ជាពិសេសផឹកទឹកក្រូចមួយកែវនៅពេលព្រឹកគឺមានប្រសិទ្ធភាពខ្លាំងបំផុត។
ផ្លែក្រូចមានផ្ទុកវីតាមីន C និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មផ្សេងៗទៀត ដែលអាចជួយលើកម្ពស់អង់ស៊ីមបន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយ និងថ្លើម។ ជាពិសេសផឹកទឹកក្រូចមួយកែវនៅពេលព្រឹកគឺមានប្រសិទ្ធភាពខ្លាំងបំផុត។
ទឹកបន្លែពណ៌បៃតង
បន្លែពណ៌បៃតងដូចជា ខាត់ណា, ស្ពៃ, ត្រសក់… អាចជួយកម្ចាត់កាកសំណល់មិនល្អចេញពីរាងកាយ។ បន្លែពណ៌បៃតងប្រភេទនេះមានផ្ទុកជាតិអាស៊ីត alpha lipoic ដែលអាចជួយជំរុញការផលិតសារធាតុចាំបាស់សម្រាប់លាងសម្អាតថ្លើម។ លើសពីនេះទៅទៀតសារធាតុក្លូរ៉ូហ្វីល (chlorophyll) នៅក្នុងបន្លែបៃតងជួយឲ្យទឹកប្រមាត់កាន់តែប្រសើរឡើង និងរំញោចការបញ្ចេញជាតិពុលពីថ្លើម៕
បន្លែពណ៌បៃតងដូចជា ខាត់ណា, ស្ពៃ, ត្រសក់… អាចជួយកម្ចាត់កាកសំណល់មិនល្អចេញពីរាងកាយ។ បន្លែពណ៌បៃតងប្រភេទនេះមានផ្ទុកជាតិអាស៊ីត alpha lipoic ដែលអាចជួយជំរុញការផលិតសារធាតុចាំបាស់សម្រាប់លាងសម្អាតថ្លើម។ លើសពីនេះទៅទៀតសារធាតុក្លូរ៉ូហ្វីល (chlorophyll) នៅក្នុងបន្លែបៃតងជួយឲ្យទឹកប្រមាត់កាន់តែប្រសើរឡើង និងរំញោចការបញ្ចេញជាតិពុលពីថ្លើម៕
No comments:
Post a Comment