Wednesday, June 17, 2015

ទឹក​ធម្មជាតិ​៣ប្រភេទ​ ដែល​ជួយ​កម្ចាត់​ជាតិ​ពុល​ចេញ​ពី​ថ្លើម

ដើម្បី​សម្អាត​ជាតិ​ពុល​នៅ​ក្នុងថ្លើម អ្នក​ត្រូវតែ​បរិភោគ​អាហារ​ដែល​ជួយបង្កើន​អង់ស៊ីម​សម្រាប់បន្សាប​ជាតិ​ពុល​ និង​បណ្តេញ​សារធាតុ​ដែល​មាន​គ្រោះ​ថ្នាក់​ចេញ​ពី​ថ្លើម។ ការ​ទទួល​ទានអាហារ​​ដែល​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​ដល់​ថ្លើម គឺជា​វិធី​សាស្ត្រ​ដ៏​ល្អ​បំផុត​ក្នុងការ​លើក​កម្ពស់ និងបន្សាប​ជាតិ​ពុល​ចេញ​ពី​ថ្លើម​យ៉ាង​រហ័ស។
ខាង​ក្រោម​នេះ​គឺជា​វិធីធម្មជាតិ​មួយ​ចំនួន​សម្រាប់​បន្សាប​ជាតិ​ពុល​ពី​ថ្លើម៖
ទឹក​មើម​ស្ពៃក្រហម និង​ការ៉ុត
មើល​ស្ពៃក្រហម​ និង​ការ៉ុត​ជា​ប្រភព​សម្បូរ​បែប​នៃសារធាតុ glutathione, អាស៊ីត​អាមីណូ ដែលជួយ​ក្នុងការ​បន្សាប​ជាតិពុល​នៅ​ក្នុងថ្លើម។ ក្រៅពី​លើកកម្ពស់​ក្នុងកា​បន្សាបជាតិ​ពុល​ចេញ​ពី​រាងាកាយ រុក្ខ​ជាតិ​ទាំង​ពី​មុខ​នេះ​អាចជួយ​ប្រយុទ្ធប្រឆាំង​អុក​ស៊ីតកម្ម​កោសិកាថ្លើម​ថែម​ទៀត។
ទឹក​ក្រូច
ផ្លែក្រូចមាន​ផ្ទុកវីតាមីន C និងសារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្មផ្សេងៗទៀត ដែលអាច​ជួយ​លើកម្ពស់​អង់ស៊ីម​បន្សាប​ជាតិ​ពុលក្នុងរាងកាយ និង​ថ្លើម។ ជា​ពិសេស​ផឹកទឹកក្រូច​មួយ​កែវ​​នៅ​ពេល​ព្រឹកគឺមាន​ប្រសិទ្ធភាព​ខ្លាំង​បំផុត។
ទឹកបន្លែពណ៌បៃតង
បន្លែពណ៌បៃតងដូចជា ខាត់ណា, ស្ពៃ, ត្រសក់… អាចជួយ​កម្ចាត់​កាក​សំណល់​មិន​ល្អចេញ​ពីរាងកាយ។ បន្លែពណ៌​បៃតងប្រភេទនេះមាន​ផ្ទុកជាតិ​អាស៊ីត alpha lipoic ដែល​អាចជួយជំរុញ​ការ​ផលិតសារធាតុ​ចាំ​បាស់​សម្រាប់​លាង​សម្អាត​ថ្លើម។ លើស​ពីនេះទៅ​ទៀតសារធាតុក្លូរ៉ូហ្វីល (chlorophyll)​ នៅ​ក្នុង​បន្លែបៃតងជួយ​ឲ្យ​ទឹកប្រមាត់​កាន់តែ​ប្រសើរឡើង និង​រំញោច​ការ​បញ្ចេញ​ជាតិ​ពុលពីថ្លើម៕

No comments:

Post a Comment