
អ្នកជំនាញ រកឃើញអាហារ៤ប្រភេទដែលធ្វើឲ្យកើតស្លេសនៅផ្លូវដង្ហើម
១. ផលិតផលទឹកដោះគោ
អាហារមួយនេះជាមេក្លោងដែលធ្វើឲ្យមានស្លេសកើតឡើង។ អ្នកជំនាញនៅគ្លីនិក Immunology និង Allergy បានអះអាងថា ផលិតផលទឹកដោះគោដូចជា ការ៉េម និងទឹកដោះគោះយ៉ាអួ អាចធ្វើឲ្យកជាទឹករំអិលនៅក្នុងខ្លួន និងទទយលរងពីជំងឺផ្តាសាយ។
តាមការសិក្សានៅឆ្នាំ ២០០៧ បានបង្ហាញថា ក្រុមអ្នកចូលរួមដែលមានផលប៉ះពាល់ទៅម្សៅទឹកដោះគោគឺមានអាការៈ តឹងច្រមុះ, ពិបាកដដង្ហើម និងមានការថយចុះនៃមុខងារនៃសួត។
អាហារមួយនេះជាមេក្លោងដែលធ្វើឲ្យមានស្លេសកើតឡើង។ អ្នកជំនាញនៅគ្លីនិក Immunology និង Allergy បានអះអាងថា ផលិតផលទឹកដោះគោដូចជា ការ៉េម និងទឹកដោះគោះយ៉ាអួ អាចធ្វើឲ្យកជាទឹករំអិលនៅក្នុងខ្លួន និងទទយលរងពីជំងឺផ្តាសាយ។
តាមការសិក្សានៅឆ្នាំ ២០០៧ បានបង្ហាញថា ក្រុមអ្នកចូលរួមដែលមានផលប៉ះពាល់ទៅម្សៅទឹកដោះគោគឺមានអាការៈ តឹងច្រមុះ, ពិបាកដដង្ហើម និងមានការថយចុះនៃមុខងារនៃសួត។
២. បន្លែ និងផ្លែឈើមួយចំនួន
យើងទាំងអស់គ្នាដឹងរួចមកហើយថា ការបរិភោគបន្លែ និងផ្លែឈើ ផ្តល់មកនូវអត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យសម្រាប់រាងកាយ។ តែទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយមជ្ឈមណ្ឌលវេជ្ជសាស្ត្រនៃសាកលវិទ្យាល័យ Maryland បានបង្ហញថា ផ្លែឈើ និងបន្លែមួយចំនួនអាចជំញោចដល់ការបញ្ចេញទឹករំអិល។
– ចេក
– ដំឡូង
– ពោត
– ស្ពៃក្តោប
ដូច្នេះនៅពេលដែលអ្នកមានជំងឺអាឡែស៊ី, ឆ្លងមេរោគផ្តាសាយ… គួរតែជៀសវាងអាហារទាំងអស់នេះ។
យើងទាំងអស់គ្នាដឹងរួចមកហើយថា ការបរិភោគបន្លែ និងផ្លែឈើ ផ្តល់មកនូវអត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យសម្រាប់រាងកាយ។ តែទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយមជ្ឈមណ្ឌលវេជ្ជសាស្ត្រនៃសាកលវិទ្យាល័យ Maryland បានបង្ហញថា ផ្លែឈើ និងបន្លែមួយចំនួនអាចជំញោចដល់ការបញ្ចេញទឹករំអិល។
– ចេក
– ដំឡូង
– ពោត
– ស្ពៃក្តោប
ដូច្នេះនៅពេលដែលអ្នកមានជំងឺអាឡែស៊ី, ឆ្លងមេរោគផ្តាសាយ… គួរតែជៀសវាងអាហារទាំងអស់នេះ។
៣. ស្រូវសាលី
អ្នកជំនាញខាងអាហាររូបត្ថម្ភជាច្រើនបានអះអាងថា ស្រូវសាលីគឺជាមូលហេតុទៅដែលអាចប៉ះពាល់ដល់ផ្លូវដង្ហើម។ លោកវេជ្ជបណ្ឌិត Davis បានអះអាងថា ស្រូវសាលីមានផ្ទុកសមាសភាគច្រើន ដែលអាចធ្វើឲ្យមានការរំញោចទឹករំអិលកាន់តែកើនឡើង។
អ្នកជំនាញខាងអាហាររូបត្ថម្ភជាច្រើនបានអះអាងថា ស្រូវសាលីគឺជាមូលហេតុទៅដែលអាចប៉ះពាល់ដល់ផ្លូវដង្ហើម។ លោកវេជ្ជបណ្ឌិត Davis បានអះអាងថា ស្រូវសាលីមានផ្ទុកសមាសភាគច្រើន ដែលអាចធ្វើឲ្យមានការរំញោចទឹករំអិលកាន់តែកើនឡើង។
៤. ភេសជ្ជៈដែលនាំឲ្យខ្សោះជាតិទឹក
ភេសជ្ជៈមួយចំនួនដូចជា កាហ្វេ, តែ និងសូដា ទទួលរងហានិភ័យខ្ពស់នៃការខ្វះជាតិទឹកនៅពេលដែលប្រើប្រាស់ក្នុងបរិមាណដ៏ច្រើន។
ភេសជ្ជៈមួយចំនួនដូចជា កាហ្វេ, តែ និងសូដា ទទួលរងហានិភ័យខ្ពស់នៃការខ្វះជាតិទឹកនៅពេលដែលប្រើប្រាស់ក្នុងបរិមាណដ៏ច្រើន។
អ្នកស្រាវជ្រាវនៅសាកលវិទ្យាល័យ Texas Health Science Center បានអះអាងថា ការខ្វះជាតិទឹកក្នុងរាងកាយនាំឲ្យមានទឹករំអិលធ្ងន់ធ្ងរ។ ដូច្នេះគួរតែកាត់បន្ថយការប្រើភេជ្ជសៈខាងលើនៅពេលដែលអ្នកមានជំងឺផ្តាសសាយស្រាប់ ដើម្បីទប់ស្តាត់កុំឲ្យមានស្លេសកើនឡើង៕
No comments:
Post a Comment