Monday, June 15, 2015

អ្នកជំនាញ រក​ឃើញអាហារ៤ប្រភេទដែលធ្វើឲ្យ​កើត​ស្លេសនៅផ្លូវដង្ហើម



អ្នកជំនាញ រក​ឃើញអាហារ៤ប្រភេទដែលធ្វើឲ្យ​កើត​ស្លេសនៅផ្លូវដង្ហើម


១. ផលិតផល​ទឹកដោះ​គោ
អាហារ​មួយនេះ​ជា​មេក្លោង​ដែលធ្វើឲ្យមានស្លេស​កើតឡើង។ អ្នកជំនាញនៅគ្លីនិក  Immunology និង Allergy បាន​អះអាងថា ផលិតផល​ទឹកដោះគោដូចជា ការ៉េម និង​ទឹកដោះ​គោះយ៉ាអួ អាចធ្វើឲ្យកជាទឹករំអិលនៅក្នុង​ខ្លួន និងទទយលរង​ពី​ជំងឺផ្តាសាយ។
តាមការសិក្សានៅឆ្នាំ ២០០៧ បានបង្ហាញថា ក្រុម​អ្នកចូលរួម​ដែលមាន​ផល​ប៉ះពាល់​ទៅម្សៅទឹកដោះ​គោគឺមាន​អាការៈ តឹង​ច្រមុះ, ពិបាក​ដដង្ហើម និងមាន​ការថយចុះ​នៃមុខ​ងារ​នៃសួត។
២. បន្លែ និងផ្លែឈើមួយចំនួន
យើងទាំងអស់គ្នា​ដឹងរួច​មក​ហើយថា ការបរិភោគ​បន្លែ និងផ្លែឈើ ផ្តល់មកនូវអត្ថប្រយោជន៍​ដ៏​អស្ចារ្យសម្រាប់រាងកាយ។ តែទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយមជ្ឈមណ្ឌលវេជ្ជសាស្ត្រនៃសាកលវិទ្យាល័យ Maryland បាន​បង្ហញ​ថា ផ្លែឈើ និងបន្លែ​មួយចំនួន​អាចជំញោច​ដល់ការបញ្ចេញ​ទឹករំអិល។
– ចេក
– ដំឡូង
– ពោត
– ស្ពៃក្តោប
ដូច្នេះនៅពេលដែល​អ្នកមាន​ជំងឺអាឡែស៊ី, ឆ្លងមេរោគផ្តាសាយ… គួរតែជៀសវាង​អាហារ​ទាំង​អស់នេះ​។
៣. ស្រូវសាលី
អ្នកជំនាញ​ខាងអាហាររូបត្ថម្ភជាច្រើន​បាន​អះអាង​ថា ស្រូវសាលី​គឺជាមូលហេតុ​ទៅដែលអាច​ប៉ះពាល់ដល់​ផ្លូវដង្ហើម។ លោកវេជ្ជបណ្ឌិត Davis  បាន​អះអាងថា ស្រូវសាលី​មានផ្ទុកសមាសភាគ​ច្រើ​ន ដែលអាច​ធ្វើឲ្យមាន​ការរំញោច​ទឹករំអិល​កាន់តែ​កើន​ឡើង។
៤. ភេសជ្ជៈដែលនាំ​ឲ្យ​ខ្សោះ​ជាតិទឹក
ភេសជ្ជៈមួយចំនួន​ដូចជា កាហ្វេ, តែ និង​សូដា ទទួលរង​ហានិភ័យខ្ពស់​នៃការខ្វះជាតិ​ទឹក​នៅពេល​ដែលប្រើប្រាស់​ក្នុងបរិមាណ​ដ៏ច្រើន។
អ្នកស្រាវជ្រាវ​នៅសាកលវិទ្យាល័យ Texas Health Science Center បាន​អះអាងថា ការខ្វះជាតិទឹកក្នុងរាងកាយ​នាំឲ្យ​មាន​ទឹករំអិល​ធ្ងន់ធ្ងរ។ ដូច្នេះគួរតែកាត់បន្ថយ​ការប្រើភេជ្ជសៈខាងលើនៅពេលដែល​អ្នក​មាន​ជំងឺផ្តាសសាយ​ស្រាប់ ដើម្បី​ទប់ស្តាត់កុំ​ឲ្យមាន​ស្លេស​កើន​ឡើង៕

No comments:

Post a Comment